9 Mart 2011 Çarşamba

SÜTLEK MISIR CORBASI

   Merhaba dostlar yine harika bir corbayla geldim , söyle soguk günlerin vazgecilmezi  ve benim en sevdigim corbalardan biri.Tarif de tam ustasinda hani :)
      malzeme:yaklasik 500 gr. sütlek misir(buzluktan  veya konserve olabilir )
                     1 adet sogan,1 corba kasigi kadar ic yagi(sevmeyen olabilir ama bu corba onsuz olmaz)
                    1 ck.salca ,bir bardak beyaz veya renkli kuru fasulye.
      
                  Ön hazirlik olarak fasulyeleri önceden soguk suyla birlikte ocaga koyup kaynatin,fasulye suyun üstüne cikinca ocaktan alin üstüne soguk su ekleyerek biraz beklettikten sonra süzün ve kenara alin.Misirin da yarisini mikserde kücük parcalara ayirin diger yarisina katip tencereye alin üstüne su ekleyerek ocaga koyun  kenara ayirdiginiz fasulyeleri ekleyip kaynayincaya kadar pisirin.Tencereye ic yagini kemikli et veya bir parca tavuk (tat vermesi iicin) koyun pismeye birakin.En sona  ayri bir tavada salca ile ince dogranmis sogani  az tereyaginda kavurun ve corbanin üstüne dökün, tuzunu biberini zevkinize göre koyduktan sonra ocaktan alin, afiyet olsun.  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder