5 Şubat 2011 Cumartesi

mmmmmmmmm :)

        Mevsimi gelmemis sebze ve meyveleri pek tüketme taraftari olmasamda bugün alinmis bu cilekler alinmisti artik.Eeee ne yapmali hemen pasta tabi ki.Bende cocuklarin cok sevdigi tartli cilek pastasi yapmaya karar verdim ve yaptimda.Bu tarif hem cok kolay hemde gercekten eger kivami tutturursaniz sünger gibi bir tart oluyor tadi da enfes.   


      malzemeler:2 yumurta,1 cay bardagi seker,1 cay bardagi zeytinyagi ,1 cay bardagi yogurt,2 cay bardagi un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
       yapilisi      :önce yumurtalari ve sekeri iyice cirpip köpürtün.Daha sonra diger malzemeleri de ekleyerek bildigimiz kek hamurundan biraz daha civik bir kivamda hamur elde edin , bu hamuru yaglanmis kenarlari tirtilli tartölet kalibina döküp 180 derecede ki firinda yaklasik 20 dk kadar pisirin yanliz cok kizarmamasi gerekli.
       Hazir veya kendiniz pisireceginiz puddingi de sogutup üstüne döktükten sonra istege göre meyvelerle süsleyip servis yapabileceginiz gibi en üste de jelatin eritebilirsiniz ben tercih etmedim. 

                      Afiyet olsun.

2 yorum: