12 Şubat 2011 Cumartesi

hamsisiz olmazzz

  Soguk günleri  hala gerilerde birakamamisken günesi melül melül beklerken en ideal yemek hamsi degilmidir.Söylee dumani üstünde güzell bir hamsi firin güzel gider deyip girdim mutfaga, tarifini zamaninda  oktay ustadan aldigim firinda hamsiyi yaptim.Yapimi pratik ve yagda kizartmadan bence cok daha hafif bir tarif söylekii...
      malzemeler: bir kilo kadar hamsi 
                            iki bas sogan
                            iki adet patates
                            bir kasede misir unu(hamsiyi bulamak icin)
                            zeytinyagi
    yapilisi          : hamsiler temizlenip yikandiktan sonra süzülmeye birakilir, bu arada iki bas sogan sögüs seklinde dogranir hafifce yaglanmis olan cam veya firin tepsisine  yayilir.Patatesler soyulup istenilen sekilde cok kalin olmamak sartiyla dogranir soganin üstüne dizilir.En sona da süzmüs olan hamsiler hafif tuzlanarak misir ununa bulanip tek tek dizilir üstündende tekrar birazcik zeytinyagi gezdirilip firina verilir.
        

                                                                                
                                                      afiyet olsun....

4 yorum:

  1. bu neee hamsiyi nerde buldun sen abla canim cekti hee....:))

    YanıtlaSil
  2. niyeki orda hamsi yokmu?

    YanıtlaSil
  3. yok bebem taze bitti...size afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  4. insallah mevsiminde bir araya gelirsek hep beraber yeriz.

    YanıtlaSil