Soguk günleri hala gerilerde birakamamisken günesi melül melül beklerken en ideal yemek hamsi degilmidir.Söylee dumani üstünde güzell bir hamsi firin güzel gider deyip girdim mutfaga, tarifini zamaninda oktay ustadan aldigim firinda hamsiyi yaptim.Yapimi pratik ve yagda kizartmadan bence cok daha hafif bir tarif söylekii...
malzemeler: bir kilo kadar hamsi
iki bas sogan
iki adet patates
bir kasede misir unu(hamsiyi bulamak icin)
zeytinyagi
yapilisi : hamsiler temizlenip yikandiktan sonra süzülmeye birakilir, bu arada iki bas sogan sögüs seklinde dogranir hafifce yaglanmis olan cam veya firin tepsisine yayilir.Patatesler soyulup istenilen sekilde cok kalin olmamak sartiyla dogranir soganin üstüne dizilir.En sona da süzmüs olan hamsiler hafif tuzlanarak misir ununa bulanip tek tek dizilir üstündende tekrar birazcik zeytinyagi gezdirilip firina verilir.
afiyet olsun....
bu neee hamsiyi nerde buldun sen abla canim cekti hee....:))
YanıtlaSilniyeki orda hamsi yokmu?
YanıtlaSilyok bebem taze bitti...size afiyet olsun...
YanıtlaSilinsallah mevsiminde bir araya gelirsek hep beraber yeriz.
YanıtlaSil